Julaftonscykling 2017

För åttonde julaftonen i rad styrde jag mitt framhjul mot Rönneberga. I år inte lika mycket organiserat från min sida. Faktiskt ingenting för att vara ärlig. Jag visste inte ens igår när jag gick och la mig om jag skulle vara på plats på Rönneberga när tomtarna bjöd på glögg eller inte. Men så vaknade jag 8:37 och tänkte att jag minsann skulle kunna hinna dit i tid.

Jag drog fram tomtedräkten, hittade tomteluvan och sen kände jag mig rätt så redo för att ge mig ut på julaftonscykling. Det kändes lite konstigt i början att cykla runt i full tomtemundering helt själv, men om det är någon dag man ska göra det så är det väl trots allt på julafton.

Jag tog mig ut till toppen och hann inte mycket mer än ut på en av kullarna förrän jag såg tomtarna komma i sin bil upp mot toppen. Kort därefter kom årets oranisatör, Cecilia, och några sekunder efter dem kom hela Fixgänget.

Vi kom fram till att det var fjärde gången Tomtarna från Vadensjö, Anne och Leif, var med och bjöd på glögg och pepparkakor. Och det är ett väldigt uppskattat inslag i vinterträningen för många.

Jag blev avhängd efter att ha stått och pratat lite med Anne och Leif och sen blivit lite lurad av Cecilia som trodde alla svängde vänster, när de hade svängt höger. Men att jaga är ju bra träning, så jag var nöjd ändå trots att jag svängde vänster och sen fick vända. :)

Trots vinden tyckte jag det var riktigt härligt att få komma ut och cykla så jag hängde med till Råå innan jag svängde av hemåt.

Det var också i Rydebäck som känslan över att det var helt rätt att ha full tomtemundering kom. En liten flicka och en pojke tappade nästan sina hakor när jag cyklade förbi. Den blicken var helt oslagbar. Likaså den lilla tjejen som vände sig om i bilen några gånger för att verkligen titta efter om det var tomten som de körde förbi.

Det var inte heller så himla fel att komma hem till fin julfrukost. En bra start på julafton helt enkelt.

0 Kommentarer

Kommentera