Tisdagscykling – Det är ju faktiskt roligt

Bild tagen bakom ryggen mot Glumslöv.

Bild tagen åt andra hållet några sekunder senare mot Helsingborg.

Det var alltså inte konstigt jag var skeptisk till om jag verkligen skulle cykla till Helsingborg och Henkestatyn. Som tur var ringde Nico mig precis när jag stod stilla och funderade som mest över mitt val.

Det gjorde att jag kunde låta några minuter rinna iväg och molnen röra sig lite mer ut över havet.

Jag tog sats och mod till mig att övervinna den där känslan över att jag inte ville cykla i regn. Jag kunde ju se hur det fullkomligt öste ner där framme i Helsingborg. Men jag blundade för det och tog sikte på Henkestatyn enligt planen.

Och vilken himla tur jag gjorde det. För där stod ju ett stort gäng cyklister som ville ha det roligt ikväll.

Det var överraskande många som ville köra i snabba gruppen. Bara det var grymt kul att den snabba gruppen har börjat bli så populär. Efter första intervallen räknade jag in oss till 22 stycken. Och runt 20 har vi faktiskt varit flera gånger i år. Det känns ju som ett litet tecken på att det jag försöker göra i snabba gruppen är bra. Så det hoppas jag ni som hänger med i den snabba gruppen tycker. Det ska ju vara kul det här! :)

Vi körde på rätt bra i några backar. Jag öppnade med en seger till både Fjärestad och Bälteberga. Visserligen inga backar, men ändå spurter. Det var trevligt. Det är ju inte alltid man får vinna nu för tiden i den här snabba gruppen. Fredin hängde med på sin mountainbike, och om inte han vinner cykelvasan så vetitusan vem som ska vinna den. Sikken fart där är i honom på den cykeln.

Som grädde på moset. Som pricken över i:et. Som Rönneberga backe på en Tisdagscykling så var den plötsligt där. Just Rönneberga Backe. Vi körde upp för den, för att sedan vända och köra ner igen. Bara en sån sak är ju himla kul.

Sen bjöds vi på någon backe till, någon skyltspurt och någon frifartsintervall fram till en korsning innan jag tackade för mig och vek av hemåt igen.

Och vilken himla tur att jag inte vände där uppe på toppen när jag tittade ut över ett mörkt Helsingborg. För det är ju trots allt grymt kul när man väl är ute och cyklar med Tisdagsgänget. Så tack för kvällens tur!

0 Kommentarer

Kommentera