Allianstempo i Häckeberga – Det där var fasiken inte bra!

Staffanstorp CK 132 – CK Fix 127.

Ta in de siffrorna och ta i beaktande att för några år sedan låg vi toksist i statistiken och hade inte ens en chans på nästsisteplatsen. Nu ligger vi alltså i en tight strid och slåss mot Staffanstorp CK om förstaplatsen. Denna klubb som varit ett föredöme att locka cyklister till allianstävlingarna.

Det var tack vara den här jämna striden som jag tog mig i kragen och anmälde mig till dagens allians. På Staffanstorp CKs hemmaplan, i Häckeberga.

Jag åkte iväg med enbart tanken att jag skulle ta det lugnt och rulla genom för att få en poäng. En poäng räckte för mig. Det hade jag varit nöjd med och skulle det i någon slutspurt om segern i årets allians bara skilja någon ynka poäng så kunde jag åtminstone med gott samvete säga att jag ställde upp. :)

Starten gick och jag rullade iväg. Sakta men säkert så kände jag hur det började bränna i lungorna och lika säkert kände jag hur jag började tänka bort tanken om att bara ta det lugnt. Plötsligt började jag titta på mina wattsiffror och sen hade jag tappat det helt. Vid vändpunkten, där jag trodde Kasper som startade en minut bakom mig skulle vara ikapp mig, började jag fundera på att jag kanske skulle kunna hålla undan. Och var kom den tanken ifrån? Jag skulle ju bara ta det lugnt.

Så där och då bestämde jag mig för att ta det ännu lugnare. I alla fall försöka, i en liten stund. Sen kom han så småningom om mig till slut, men då var det väldigt nära mål. Bara någon kilometer kvar, så då slog jag av lite till på tempot och började inse att det här var precis hur dumt som helst. Jäklar vad det brände i halsen och den där härliga blodsmaken började dyka upp i munnen.

Jaja. Jag tog ju en poäng till klubben i alla fall! Men roligast av allt, vi var 21 stycken Fixare på plats idag. Det är fasiken en rolig utveckling att se, och att få ha varit med om!

0 Kommentarer

Kommentera