Fixcrossen – ”Det är den bästa”

Vilken fantastisk dag det blev. Vilken härlig stämning och vilken sjukt vacker vårdag vi fick. Dagens första race var Knattecross och nybörjarcross. Dom visade direkt att det skulle cyklas fort under dagen.

Det var en och annan sak som skulle falla på plats. En hel del vi inte tänkt så väldigt mycket på, men till slut blev det nog en väldigt lyckad dag ändå. Och de missar vi gjordes förläts av det vackra vädret vi hade fixat. Till slut kom faktiskt även jag upp på cykeln och kunde ställa mig i startfållan.

Men jag tog det ganska så lugnt. Det var liksom inte tävlingen jag fokuserade på. Även om det på den här bilden från längst bak i klungan i starten ser ut som jag fokuserar betydligt mer än Segerfalk och killen från CK Lunedi som verkar prata om något helt annat än vem som ska hänga av vem i första backen. :)

Det var riktigt bra stämning längs banan. Banan hade gjorts väldigt publikvänlig och från målområdet såg man ut längs stora delar av banan.

Den enda snöplighet var väl att hemmasonen som är uppväxt ett långt stenkast ifrån målet bröt sin kedja. Det var faktiskt synd, nu när han för en gångs skull skulle få lite motstånd på den där crossen… :(

Jag körde på med ett leende längs hela banan och kunde konstatera att CK Fix är en fin klubb med härliga medlemmar som ställer upp. Snitslar bana, står med en flagga någonstans, ser till så cyklisterna får kaffe, kan efteranmäla sig. Ja, name it! Fixarna fixar allt! Och det kan minsann få mig att sitta med ett leende på läpparna längs hela banan på en av Sveriges tuffaste bana.

Jacob Lindsel, förra årets vinnare gjorde ingen besviken detta året heller. Herregud vad han körde! Det var grymt! Han var extremt snabb. Det luriga med de snabba killarna är att de inte tvunget ser så snabbt ut, men det bara går så ”lätt” för dem. De bara matar på och flyger fram där vi andra har det svårt. Jag frågade honom vad han tyckte om årets bana, och fick ett kort och koncist svar… ”Det är den bästa”, och det om något är väl ett bra svar. Kul du kom över och visade oss svenskar hur man kör cross Jacob!

I och med att Jacob var så snabb så blev jag varvad. Något jag kanske innerst inne faktiskt ville. Så jag firade målgången och kunde nöja mig med 40 tävlingsminuter.

Det var minsann en bra dag!

0 Kommentarer

Kommentera