Crosscup 16/17 – #17 – The Frozen Mud

The Mud är en bana känd för, inte så himla överraskande, sin lera. Men idag var den frusen. Och det tackar väl jag för. För det är gaaalet vilken lera där är en upptinad dag. Men idag gick det alltså lite mer smärtfritt att cykla.

Jag satt kvar lite väl länge på jobb. Kände jag ville bli klar med allt för dagen.

Plötsligt hade klockan runnit iväg. Tio i sex ringde Fredin och ville ha lite guidning till startplatsen. Själv kände jag att jag behövde byta om.

Jag kom till startplatsen lagom till att alla hade kört ett uppvärmningsvarv och hade hunnit ta av sina överdragskläder.

Fyra hungriga cyklister stack i väg i starten, sen la jag mig bakom och försökte lägga märke till var banan gick. Jag hade ju ingen aning. Fredin gav André, Holgersson och Lennart en lite lucka. Och den växte sig så pass så jag blev nervös och attackerade ikapp André. Sen kom den där sträckan som banan är känd för. Idag var den dock som sagt frusen, och det var nästan ännu värre. Det var en extremt spårig och hård lera. Efter ett varv tackade jag André för guidningen och tog sikte på Holgersson. Framför honom såg jag ingen och kände att Lennart nog hade en jäkla formtopp idag. Efter ett tag lämnade jag Holgersson också och tog upp jakten på Lennart.

Varv efter varv försökte jag leta efter honom. Den där formtoppade gubben. Hur många gånger som helst tänkte jag att jag själv hade ett grymt bra flow och kände mig stark. Det liksom bara rullade på. Men ändå kunde jag inte ta ikapp luckan som Lennart skaffat sig.

Trodde jag.

Lennart hade tydligen kört fel redan på första varvet och var alltså borta från toppstriden.

Men jag tackar honom för att jag ändå jagade honom, för det stressade ju trots allt mig lite.

Det och att Petter började närma sig bakifrån. När det var dags att ta sig an målbacken för sista gången sneglade jag bak och kunde se några starka ljusstrålar närma sig, så jag fick minsann öka farten lite.

Hur härligt var inte det att vinna en gång!! Wooohooo!!! säger jag bara. Sen var det ju synd att jag inte fick njuta av det så mycket när jag rullade in i mål. Jag trodde ju att jag kom tvåa. Men å andra sidan njöt jag desto mer efteråt. :)

1 Kommentarer

En kommentar till “Crosscup 16/17 – #17 – The Frozen Mud

  1. Puky skriver:

    Grymt jobbat, grattis till vinsten! :D

Kommentera