Hedehusene Criterium – Den segern! BAAM

start oboy hawaiian tropic moito uppladdningJag förväntade mig inte några underverk på dagens tävling i Hedehusene i Danmark. Så med tanke på hur tävlingen utspelade sig så vet jag inte om det var Start med O’boy, Hawaiian Tropics kokosolja på benen eller Mojito-gelen som var kritiska faktorn till årets första seger. Eller om de tre sakerna helt enkelt skapade en vinnande kombination.

hedehusene hfck criterium b andreas arvidsson ck fixJag snor en bild från JuelFT.dk och blir lite stolt samtidigt som jag skäms lite. Känns lite klent att bara få upp en näve i luften när man faktiskt ska vara så pass glad så båda händerna borde åka upp. Men det gick så fruktansvärt fort så jag blev lite osäker måste jag säga.

Nu vet ni hur tävlingen slutade, men några av er är kanske intresserade utav att veta hur det hela gick till.

Jag och Dan var de enda från Fix idag. Och skulle det inte vara för att Stefan också körde i B-klasen så skulle jag vara ensam svensk eftersom Dan valde att köra i C. Stefan frågade mig hur jag tänkte köra, och mitt korta svar blev att jag skulle ta det lugnt i ca 40 minuter för att sen köra på lite mer sista men ändå mest försöka bevaka loppet och se vad som hände.

Det var inte direkt så det hela utspelade sig.

Efter ett halvt varv hade en grupp på 10-15 personer kommit iväg när klungan spruckit upp direkt på första motvindssträckan. Jag sa till Stefan att det var läge att ligga med längre fram nu när det såg ut att gå ihop igen och jag satte fart efter gruppen. Efter en del jagande var vi ikapp. Så fort vi kom ut i motvinden igen slogs tempot av rejält och jag passade på att attackera. Jag vet egentligen inte varför, men jag hade farten uppe och ville inte bromsa.

Jag fick en stor lucka direkt och la mig i en bekväm position och tryckte på. Jämnt och fint bara (jo, rätt hårt också) och kunde se avståndet öka. Drygade ut ett helt varv men ut i motvinden en andra gång sjönk farten rejält och efter att jag varit solo i två hela varv (3 km/varv) så kom två ikapp mig. Det var skönt att få skaka benen någon sekund och få draghjälp. Efter ytterligare ett varv var vår lilla grupp uppe i ca 12 cyklister.

Vi hade ett fint samarbete och drygade ut sakta men säkert till övriga fältet och var nog aldrig riktigt farligt nära att bli inhämtade även om det i mål inte skiljde mer än 40 sekunder ungefär.

Det fina samarbetet kom av sig lite när det var 6 varv kvar, och blev sämre och sämre till vi var ute på näst sista varvet då det blev mest high chaparall över cykelåkningen. Attacker och ikappkörningar, kontraattacker och luckor som täpptes igen. Jag försökte hålla mig kylig men kunde inte låta bli att se till att hämta in en lite grupp på tre man jag tyckte såg farlig ut. När det återstod 1 kilometer var vi återsamlade. I sista kurvan spände jag skorna ett snäpp till och spanade snappt genom klungan för att se vem av dom framför mig som såg ut att kunna erbjuda mig det bästa spurtuppdraget.

Väl i mål klagade jag inte på killen som ”gav” mig det fina spurtuppdraget. Däremot så blev jag sjukt glad över benens Power. Och mitt sätt att köra dagens lopp på.

Så sjukt kul. Så sjukt härligt. Så sjukt underbart. Så sjukt fin start på den här säsongen.

2 Kommentarer

2 kommentarer till “Hedehusene Criterium – Den segern! BAAM

  1. Fritz Olsson skriver:

    Stort grattis Andreas, skrev just om de svenska framgångarna på HFCK:s öppna kriterium. Ni var för grymma där och visade verkligen upp de gulblå färgerna =)

    Med vänlig hälsning
    Fritz

Kommentera