Julaftonscyklingen 2013

Den bästa julaftonscyklingen är den som blir av. Och även om det ett tag i går såg lite skeptiskt ut så blev det av. Sju tappra och icke vindkänsliga cyklister tog sikte på Rönneberga från Henkestatyn imorse vid 9. Det blåste, och blåste, och blåst, och blåste, och blåste, och blåste.

Och blåste.

Och blåste.

Nämnde jag att det blåste? :O

julafton strumpa tomtenMen innan det var dags att cykla så vaknade jag upp till min ständige julaftonskompis sedan 20 år tillbaka. Och den där julklappsstrumpan innehöll en fantastisk julklapp från mam… Tomten. :)

vadesjö spegel gruppbildMen efter det så cyklade vi faktiskt. Igår sa väderleksprognosen regn och 13 m/s och jag var skeptisk till en runda till Rönneberga. Men i takt med att sms och meddelanden kom in om att det visst skulle vara cykling ändå så blev jag positiv. Jeppe vände, förståeligt, halvvägs men här syns 2/3 av oss som cyklade från Helsingborg till Rönneberga.

kjell månsson landskrona ck tomte julaftonKjell mötte upp. Och dagen till ära i tomteluva!

julaftonscykling helsingborg rönneberga julafton cykel träningPetter Eiring och jag träffades förra året på julafton på samma ställe. Och jag var glad han ville hålla liv i den numera traditionsenliga träffen på Rönneberga. Thell hade gjort honom sällskap till den lilla backen så totalt var vi 10 stycken som tog vars en lussebulle innan vi cyklade hemåt igen.

fartdåre bo karlsson landskrona ckOch den tionde var ingen mindre än Bosse, eller fartdåren, som han kallas i dom mer lokala trakterna… :)

nico draglok julaftonSen fick vi njuta av lite medvind på vägen hem, och Nico var aldrig sen på att hjälpa till med dragjobbet. Men så hade han ju också en tid att passa. Vi var rejält försenade ner till Rönneberga men vi körde ikapp en hel del tid på vägen hem så vi var tillbaka i stan enligt planen och en sån här dag får man ju vara nöjd med det!

Nu önskar jag er en fortsatt härlig julafton!

0 Kommentarer

Kommentera