Åstorps CK allians – Ring Knutstorp

Idag ska jag inte hålla inne med orden.

Det var så förbaskat skönt att vinna idag. En riktigt härlig vinst och en välförtjänt sådan.

Jag försökte få till ett lugnt varv i dag igen, lite som förra måndagen på Sturup Raceway men det var inte lika lätt idag så det blev fart direkt från start. Det var ett rejält gäng som gav sig iväg.

Hanna Kvist FK Trampen allianstävling ring knutstorpTur var väl då att Hanna Kvist från FK Trampen som körde i flickor 10-12 värmde upp med mig och visade hur man skulle cykla och satte upp värmen i benen på mig.

Helena Ring Knutstorp Allianstävling segerHelena, också hon från FK Trampen, fick jag också cyklat med lite. Ett helt varv faktiskt! Trevligt sällskap där och vi lärde ut varandras taktiker till varandra. Hon skulle vinna sin klass och jag skulle vinna min klass. Enkelt. Behöver inte vara svårare än så ju.

andreas arvidsson seger ring knutstorp ck fix allianstävling alliansFörra måndagen var det grillad korv efter. Idag var det klubba både innan och efter. Mina ben kändes lite småmöra sen gårdagens träning men jag vet att det inte behöver vara negativt.

På förhand var det Petter Persson från Team Refero och Patrik Ericsson från J. Jensen – Ramirent som var mina största hot som var dom jag tänkte hålla ett extra öga på. I början tänkte jag att jag kunde hålla Petters hjul och sen hålla koll på Patrik lite för jag kände att Petter är den av dom två som kan överraska mig mest.

Men efter fyra varv började jag fundera på något helt annat. Dom andra var kanske här bara för att träna? Dom kanske inte brydde sig om tävlingen? Jag var kanske för seriös som bara åkte till Ring Knutstorp för att jag ville vinna? Så istället för att bevaka satte jag in en attack i den enda backen på varvet, eller åtminstone den som kan räknas som en backe, och fick med mig Petter, Stefan (båda från Åstorp) och Jonathan Larsson (en stark junior från Staffanstorps CK). Jag såg dom följde med på rulle och jag fortsatte trycka på när vi varvade ut för 6 varv kvar. När Petter sen gick fram var det bra tryck i pedalerna hos honom och jag fick slita på bra. Vi körde på några varv men när det återstod tre varv tror jag var vi inhämtade.

Jag funderade inte så länge utan tryckte på igen. Blev trött och allt det där men det kändes så härligt i benen. Det var bara att trycka på. Ute på näst sista varvet attackerade så Petter igen och jag tänkte att där seglar dagens vinnare iväg. Men jag ville tydligen annat och jag tryckte på samtidigt som jag försökte se var Patrik var och få med honom på hjul. Det är ju alltid bra att få med en stark cyklist… Det tänkte jag åtminstone ända till Patrik lite senare satte in en attack när jag började slå av på tempot av trötthet.

När han passerade var min enda tanke att jag hoppades att åtminstone 10-15 cyklister skulle orka följa med innan jag hade hunnit komma in på rulle. Det var fler än så och jag trodde mitt lopp var kört när jag blev passerad av säkert 25 pers. Men så i den där backen, ökade jag farten och tog mig fram till tredje hjul. Behöll det ner för backen och in i näst sista kurvan. Höll min linje och ville ta innerkurvan, blev lite trångt och fick bromsa innan jag drog i gång spurten ut ur sista kurvan. Ut ur kurvan blev jag passerad av en cyklist men kunde sen köra ifrån hela fältet och sträcka näven i skyn efter en sjukt härlig vinst. En av dom tävlingarna där jag har slitit riktigt hårt och ändå kunnat vara med och spurta. Ett galet bra träningspass blev det och det var hur skönt som helst att få uppleva sånna tävlingsben igen.

Det var längesen.

Helena Lindberg Andreas Arvidsson segrare Ring KnutstorpSegerbilden. Helena tog hand om segern i damveteranklassen och jag i herrseniorklassen. Precis som vi taktikade om i början. (Tack för det fina taktiksnacket innan tävlingen Helena!) :)

0 Kommentarer

Kommentera