Kungaetappen avklarad

Idag avklarades etapploppets hårdaste etapp. Ett linjelopp som var mer kuperat än en kamelpuckel. Det var upp och ner hela tiden. Även om det mest kändes som det var upp. Det är dock riktigt skönt att det börjar kännas bra i backarna, inte bara nerför utan även uppför. Med ledaren av loppet i laget blev det en spännande dag för mig. Det var första gången jag fick vara med om det. Och vilken dag det blev sen. Det hinns med en hel del hårda ryck under nästan 160 km cykling.

Förutom fötterna som jag fortfarande har problem med så börjar det kännas väldigt bra nu. Det är bra för självförtroendet inför SM som börjar närma sig med stormsteg. Men för att summera tävlingen så gick den riktigt bra för laget. Jag har inte sett någon officiell resultatlista men det lutar åt att vi har två man i topp-tre, eller till och med två man i topp-två. Vi hade 3 man av de 9 som var loss. Ut på 4:e varvet av 6 så ökades farten i vår grupp och vi började så sakteliga ta in på utbrytarna, men även de ökade tempot. Ut på sista varvet var förstagruppen splittrad till 5 man varav vi fortfarande hade 3 kvar.

De höll undan med ca 20 sekunder. I klungspurten knep jag en tredjeplats och slutade 8:a på dagens etapp. Ett resultat jag är väldigt nöjd med. Det känns som det börjar lossna lite för mig nu. Imorgon väntar ett tempolopp på 12 km. Det är inte många kliv jag kan ta i det sammanlagda resultatet, men ett bra tempolopp hade alltid varit kul att ha i bagaget.

Bild från gårdagens sönderslitna klunga. Foto: feltet.dk

 

0 Kommentarer

Kommentera