Snötö eller tösnö

Inatt snöade det igen, men jag undrar om det ändå inte är som så att våren försöker ropa att den är på väg, för det är rätt tung blötsnö som faller här i Helsingborg, och den hade nästan börjat töa innan jag gav mig ut strax innan nio idag.

Dom tunnaste vantarna sen i december användes. Dvs inte mina skoterhandskar, utan bara tjocka handskar. Det fungerade riktigt bra, så det får vara bevis på att våren är på väg. Mittklingan har bytts mot storklingan vilket jag trivdes bra med idag, lite tyngre växlar så man kan trycka på ordentlig, men det tycker jag om, så det var värt att skruva av framväxeln (vilket var enda sättet att få det att fungera). Så nu blir det storklingan fram till jag tar ut räcern.

Men så till dagens träning. Det såg länge ut som jag skulle bli ensam men när jag kände mig som mest uppgiven och började rulla iväg skymtar jag Olsson, och kort där efter rullar Fredrik Segerfalk ikapp oss. Dom var sugna på lite kortare träning än vad jag var, men det är alltid härligt att ha lite sällskap. Vi sladdade iväg i snön ner mot Härslöv och Ottarp innan våra vägar skildes åt.

Jag drog söderut och dom cyklade hemmåt igen. När jag kom till Saxtorp var jag sugen på att förlänga rundan ner till Barsebäck, men det skulle bli lite för långt så istället för att själv behöva besluta om vilket håll jag skulle ta så drog jag vänster till en väg jag inte riktigt visste var den ledde mig. Om det fanns en högersväng längre fram skulle det bli bra. Om inte, ja, då skulle det bli en lång runda nerom Barsebäck helt enkelt. Återigen började jag känna mig uppgiven, men så plötsligt kom den, högersvängen. Lite besviken blev jag då jag egentligen hade suttit och blivit sugen på ett 6 timmarspass, vilket det nog hade blivit, men samtidigt rätt lättad. Men tiden hade runnit iväg och nu lutade det åt att bli över 5 timmar också. Men istället för att få så mycket tid som möjligt körde jag tävling mot mig själv och klockan, så avslutningen hem från Landskrona blev hård. Det bästa av allt var att jag inte alls kände mig så sliten och nära väggen som jag gjorde för 1-2 veckor sedan. Träningen känns verkligen helrätt och jag älskar när det ger resultat, då kan jag motivera mig att träna hur mycket som helst.

2 Kommentarer

2 kommentarer till “Snötö eller tösnö

  1. Andreas Olsson skriver:

    Så du kom upp för backen där vi skildes i alla fall?

  2. Andreas skriver:

    Haha. Ja, men det var inte det lättaste jag gjort. Dom större vägarna sen var mycket bättre. Det gick bra för er också på hemvägen?

Kommentera